Olive mill Lygeras

Philosophy

Our Vision

Our company’s vision is the production of the finest quality Greek olive oil. To achieve that, every stage preceding production was conducted with absolute control and attention.

  • Selection of healthy and strong trees from LivOil’s nursery.
  • Personal care for the plants and their cultivation, exclusively through natural methods, in the olive groves of LivOil.
  • The crushing of the fruit in cold conditions in LivOil’s olive press, which is state of the art in its construction and function.

Engraved deep in our memories is the image of the founder of this family business, many years ago, holding softly and gently a small plant and explaining that for it to grow in the right manner and produce fruits of fine quality, it needs our care!

We do nothing other than follow this advice…

Quality

Quality characteristics are key to our olive oil

Precious oil! It feeds, cures, symbolises, beautifies, relieves… The juice of this holy tree of
our land is inextricably bound to our diet, medicine, science, religion, pharmaceuticals and personal care.

Its colour, thickness, transparency, acidity, odour and taste are the characteristics which confirm its identity.

Its quality is dependent on a number of factors; of great importance is the variety of the olive, the care administered to the tree, correct pruning and irrigation, location and the type of soil, time and the manner of harvest, environmental conditions, transport to the olive press, the production process, and, also, storage techniques. The best possible conditions must be ensured for the achievement of optimal yield!

Ελαιώνες

Ελαιώνες

Ελιά η ευλογημένη! Προικισμένη από μία εύπλαστη κληρονομική ουσία, προσαρμόζεται εύκολα στις συνθήκες του περιβάλλοντος που ζει, ενώ οι ποικιλίες της ξεπερνούν τις 500.

Στους ελαιώνες της LivOil καλλιεργούνται:

Κορωνέικη: Η βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών, μικρόκαρπη, ανθεκτική, με υψηλή και σταθερή καρποφορία.

Πετροελιά Σερρών: Μεσόκαρπη, διπλής χρήσης (βρώσιμη και ελαιοποιήσιμη), ωριμάζει Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Αρμπεκίνα: Μικρόκαρπη, εξαιρετικά ανθεκτική στο ψύχος, με υψηλές και σταθερές αποδόσεις , συγκομίζεται πρώιμα και έχει εξαιρετικής ποιότητας λάδι με φρουτώδη γεύση.

Πικουάλ: Πρώιμη ποικιλία με μεγάλη παραγωγικότητα, μεσόκαρπη, ανθεκτική στο κρύο και στη ξηρασία.

Χαλκιδικής: Μεγαλόκαρπη, σαρκώδης, με λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα, φρουτώδες άρωμα και πικάντικη γεύση.

Μανάκι: Ωριμάζει με αργούς ρυθμούς, ανθεκτική στο υψόμετρο και στον αέρα, παράγει λάδι με απαλή, γλυκιά γεύση.

Μεγάρων: Μεσόκαρπη ωοειδές, παρέχει λάδι αρίστης ποιότητας.

Εξοπλισμός

Εξοπλισμός

Το ελαιοτριβείο μας διαθέτει την πιο σύγχρονη και καινοτόμα τεχνολογία επεξεργασίας του καρπού της ελιάς. Μία πλήρης μονάδα παραγωγής ελαιολάδου του ομίλου Pieralisi επεξεργάζεται τον ελαιόκαρπο με συστήματα διαχωρισμού, βάσει της αρχής της φυγόκεντρου δύναμης. Η πλύση, η άλεση, η μάλαξη, ο διαχωρισμός και η διαύγαση του ελαιολάδου λαμβάνουν χώρα σε περιβάλλον υψηλών προτύπων ποιότητας!

Τεκμήριο της ποιότητας αποτελεί το γεγονός ότι το ελαιοτριβείο έχει ενταχθεί στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προιόντων του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποιήσης GMCert και είναι κάτοχος έγκυρου, μοναδικού και κοινά αποδεκτού Πιστοποιητικού Βιολογικής Καλλιέργειας, διοτι πληρεί τις απαιτήσεις τόσο της εθνικής όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας αναφορικά στα προιόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Αποτέλεσμα

Αποτέλεσμα

Από Εμάς … Για Εσάς

Οι άνθρωποι της LivOil ξέρουν πως το καλό λάδι γίνεται βήμα-βήμα! Χωρίς βιασύνη…

Με σύμμαχο τη γνώση, την εμπειρία, την τεχνολογία, τη διαρκή επιμόρφωση.
Βήμα-βήμα…

Από το φυτώριο στη γη και από τη γη στο λιοτρίβι!
Από το δεντράκι στον καρπό και από τον καρπό στο χυμό του!
Βήμα-βήμα…

Με υπομονή και σεβασμό στο δώρο της ελληνικής φύσης, για να σας προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν της… αγνό, παρθένο, ελληνικό Ελαιόλαδο!

Products

Experience and love for perfection

Ελαιόλαδο Livoil Online

LivOil Classic
Extra Virgin Olive Oil

Olive oil of the highest class, without any chemical intervention ??), which results from the cold crushing of the fruit so that the vitamins and nutrition contents will not be destroyed because of high temperature.
Its acidity does not surpass 0.8%. It has an intense fruity taste and the odour of freshly cut olive.

Παρθένο εξαιρετικό αγουρέλαιο Online

LivOil Green Olive Oil
Extra Virgin Olive Oil

Fresh olive oil or olive oil is olive oil of the highest nutritional and biological value. It comes from freshly picked unripe olives, has a bright green color and its acidity does not exceed 0.5%. It is distinguished for its bitterness in taste and is famous for its antioxidant properties.

Παρθένο ελαιόλαδο

LivOil Green Olive Oil
Extra Virgin Olive Oil

Olive oil of the highest class, without any chemical intervention ??), which results from the cold crushing of the fruit so that the vitamins and nutrition contents will not be destroyed because of high temperature.
Its acidity does not surpass 0.8%. It has an intense fruity taste and the odour of freshly cut olive.

Εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο

LivOil Green Olive Oil
Extra Virgin Olive Oil

Fresh olive oil or olive oil is olive oil of the highest nutritional and biological value. It comes from freshly picked unripe olives, has a bright green color and its acidity does not exceed 0.5%. It is distinguished for its bitterness in taste and is famous for its antioxidant properties.

Stay informed

Sign up and you will not miss any of our news or offers.
Please add MailChimp API Key in Settings
0

Start typing and press Enter to search

Visa Mastercard Maestro Diners Discover Amex Mastercard ID Check Verified by Visa Τράπεζα Πειραιώς