Ποιότητα

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά-κλειδί για το ελαιόλαδο μας

Λάδι το πολύτιμο! Τρέφει, θεραπεύει, συμβολίζει, καλλωπίζει, ανακουφίζει…. Ο πολύτιμος χυμός του ιερού δέντρου του τόπου μας είναι άρρηκτα δεμένος με τη διατροφή, την ιατρική, την επιστήμη, τη θρησκεία, τη φαρμακευτική και τον καλλωπισμό.

Το χρώμα, η παχύτητα, η διαύγεια, η οξύτητα, η οσμή και η γεύση του είναι τα γνωρίσματα που πιστοποιούν την ταυτότητά του.

Η ποιότητά του εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Καθοριστικό ρόλο παίζει η ποικιλία της ελιάς, η φροντίδα του δέντρου, το σωστό κλάδεμα, η ορθολογιστική άρδευση, η τοποθεσία και το είδος του χώματος, ο χρόνος και ο τρόπος της συγκομιδής, οι περιβαλλοντικές συνθήκες καλλιέργειας, η μεταφορά στο λιοτρίβι, ο τρόπος παραγωγής, αλλά και οι τεχνικές αποθήκευσης. Για να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή απόδοση πρέπει να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες!

Ελαιώνες

Ελαιώνες

Ελιά η ευλογημένη! Προικισμένη από μία εύπλαστη κληρονομική ουσία, προσαρμόζεται εύκολα στις συνθήκες του περιβάλλοντος που ζει, ενώ οι ποικιλίες της ξεπερνούν τις 500.

Στους ελαιώνες της LivOil καλλιεργούνται:

Κορωνέικη: Η βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών, μικρόκαρπη, ανθεκτική, με υψηλή και σταθερή καρποφορία.

Πετροελιά Σερρών: Μεσόκαρπη, διπλής χρήσης (βρώσιμη και ελαιοποιήσιμη), ωριμάζει Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Αρμπεκίνα: Μικρόκαρπη, εξαιρετικά ανθεκτική στο ψύχος, με υψηλές και σταθερές αποδόσεις , συγκομίζεται πρώιμα και έχει εξαιρετικής ποιότητας λάδι με φρουτώδη γεύση.

Πικουάλ: Πρώιμη ποικιλία με μεγάλη παραγωγικότητα, μεσόκαρπη, ανθεκτική στο κρύο και στη ξηρασία.

Χαλκιδικής: Μεγαλόκαρπη, σαρκώδης, με λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα, φρουτώδες άρωμα και πικάντικη γεύση.

Μανάκι: Ωριμάζει με αργούς ρυθμούς, ανθεκτική στο υψόμετρο και στον αέρα, παράγει λάδι με απαλή, γλυκιά γεύση.

Μεγάρων: Μεσόκαρπη ωοειδές, παρέχει λάδι αρίστης ποιότητας.

Εξοπλισμός

Εξοπλισμός

Το ελαιοτριβείο μας διαθέτει την πιο σύγχρονη και καινοτόμα τεχνολογία επεξεργασίας του καρπού της ελιάς. Μία πλήρης μονάδα παραγωγής ελαιολάδου του ομίλου Pieralisi επεξεργάζεται τον ελαιόκαρπο με συστήματα διαχωρισμού, βάσει της αρχής της φυγόκεντρου δύναμης. Η πλύση, η άλεση, η μάλαξη, ο διαχωρισμός και η διαύγαση του ελαιολάδου λαμβάνουν χώρα σε περιβάλλον υψηλών προτύπων ποιότητας!

Τεκμήριο της ποιότητας αποτελεί το γεγονός ότι το ελαιοτριβείο έχει ενταχθεί στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προιόντων του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποιήσης GMCert και είναι κάτοχος έγκυρου, μοναδικού και κοινά αποδεκτού Πιστοποιητικού Βιολογικής Καλλιέργειας, διοτι πληρεί τις απαιτήσεις τόσο της εθνικής όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας αναφορικά στα προιόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Αποτέλεσμα

Αποτέλεσμα

Από Εμάς … Για Εσάς

Οι άνθρωποι της LivOil ξέρουν πως το καλό λάδι γίνεται βήμα-βήμα! Χωρίς βιασύνη…

Με σύμμαχο τη γνώση, την εμπειρία, την τεχνολογία, τη διαρκή επιμόρφωση.
Βήμα-βήμα…

Από το φυτώριο στη γη και από τη γη στο λιοτρίβι!
Από το δεντράκι στον καρπό και από τον καρπό στο χυμό του!
Βήμα-βήμα…

Με υπομονή και σεβασμό στο δώρο της ελληνικής φύσης, για να σας προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν της… αγνό, παρθένο, ελληνικό Ελαιόλαδο!

0

Start typing and press Enter to search

Visa Mastercard Maestro Diners Discover Amex Mastercard ID Check Verified by Visa Τράπεζα Πειραιώς