Καλώς ήρθατε στην LivOil

Λάδι… το πολύτιμο νέκταρ του καρπού της ελιάς!
Το υγρό ατόφιο χρυσάφι… κατά τον Όμηρο. Ο μεγάλος θεραπευτής κατά τον Ιπποκράτη.

Εταιρία

Λίγα λόγια για εμάς

Στη γη της κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Σιντικής του Νομού Σερρών ξεκίνησε -κάποιες δεκαετίες πριν- η καλλιέργεια των ελαιώνων της  LivOil. Το μικρόκλιμά της περιοχής εξασφάλισε το ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια της ελιάς, πληρώντας έτσι την πρώτη βασική προϋπόθεση για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελληνικού ελαιολάδου. Στο φυσικό κλιματικό προτέρημα της περιοχής προστέθηκαν η βαθιά αγάπη για το ελαιόδεντρο, την ελιά και το λάδι της! Η αγάπη αυτή πλαισιώθηκε από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας και πήρε σχήμα και μορφή στην LivOil!

Φιλοσοφία

Το Όραμά μας

Όραμα της εταιρείας είναι η παραγωγή ελληνικού ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας. Για να επιτευχθεί αυτό επιδιώχθηκε ο πλήρης έλεγχος και η προσωπική μέριμνα σε κάθε στάδιο, που προηγείται της παραγωγής.

  • Η επιλογή υγιών και δυνατών δενδρυλλίων.
  • Η προσωπική επιμέλεια για την φυτεία και την καλλιέργειά τους, αποκλειστικά με φυσικές μεθόδους, στους ελαιώνες της LivOil.
  • Η σύνθλιψη του καρπού σε συνθήκες ψυχρής έκθλιψης στο ελαιοτριβείο μας, που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με προδιαγραφές τελευταίας τεχνολογίας.

Είναι βαθιά χαραγμένη στη μνήμη η εικόνα του πρωτεργάτη αυτής της οικογενειακής επιχείρησης, αρκετά χρόνια πριν, να παίρνει απαλά και τρυφερά στα χέρια του ένα μικρό φυτό εξηγώντας πως, για να μεγαλώσει σωστά και να καρποφορήσει ποιοτικά, έχει ανάγκη την επιμελημένη φροντίδα μας!

Δεν κάνουμε άλλο από το να ακολουθούμε αυτή τη συμβουλή…

Ποιότητα

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά-κλειδί για το ελαιόλαδο μας

Λάδι το πολύτιμο! Τρέφει, θεραπεύει, συμβολίζει, καλλωπίζει, ανακουφίζει…. Ο πολύτιμος χυμός του ιερού δέντρου του τόπου μας είναι άρρηκτα δεμένος με τη διατροφή, την ιατρική, την επιστήμη, τη θρησκεία, τη φαρμακευτική και τον καλλωπισμό.

Το χρώμα, η παχύτητα, η διαύγεια, η οξύτητα, η οσμή και η γεύση του είναι τα γνωρίσματα που πιστοποιούν την ταυτότητά του.

Η ποιότητά του εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Καθοριστικό ρόλο παίζει η ποικιλία της ελιάς, η φροντίδα του δέντρου, το σωστό κλάδεμα, η ορθολογιστική άρδευση, η τοποθεσία και το είδος του χώματος, ο χρόνος και ο τρόπος της συγκομιδής, οι περιβαλλοντικές συνθήκες καλλιέργειας, η μεταφορά στο λιοτρίβι, ο τρόπος παραγωγής, αλλά και οι τεχνικές αποθήκευσης. Για να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή απόδοση πρέπει να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες!

Ελαιώνες

Ελαιώνες

Ελιά η ευλογημένη! Προικισμένη από μία εύπλαστη κληρονομική ουσία, προσαρμόζεται εύκολα στις συνθήκες του περιβάλλοντος που ζει, ενώ οι ποικιλίες της ξεπερνούν τις 500.

Στους ελαιώνες της LivOil καλλιεργούνται:

Κορωνέικη: Η βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών, μικρόκαρπη, ανθεκτική, με υψηλή και σταθερή καρποφορία.

Πετροελιά Σερρών: Μεσόκαρπη, διπλής χρήσης (βρώσιμη και ελαιοποιήσιμη), ωριμάζει Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Αρμπεκίνα: Μικρόκαρπη, εξαιρετικά ανθεκτική στο ψύχος, με υψηλές και σταθερές αποδόσεις , συγκομίζεται πρώιμα και έχει εξαιρετικής ποιότητας λάδι με φρουτώδη γεύση.

Πικουάλ: Πρώιμη ποικιλία με μεγάλη παραγωγικότητα, μεσόκαρπη, ανθεκτική στο κρύο και στη ξηρασία.

Χαλκιδικής: Μεγαλόκαρπη, σαρκώδης, με λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα, φρουτώδες άρωμα και πικάντικη γεύση.

Μανάκι: Ωριμάζει με αργούς ρυθμούς, ανθεκτική στο υψόμετρο και στον αέρα, παράγει λάδι με απαλή, γλυκιά γεύση.

Μεγάρων: Μεσόκαρπη ωοειδές, παρέχει λάδι αρίστης ποιότητας.

Εξοπλισμός

Εξοπλισμός

Το ελαιοτριβείο μας διαθέτει την πιο σύγχρονη και καινοτόμα τεχνολογία επεξεργασίας του καρπού της ελιάς. Μία πλήρης μονάδα παραγωγής ελαιολάδου του ομίλου Pieralisi επεξεργάζεται τον ελαιόκαρπο με συστήματα διαχωρισμού, βάσει της αρχής της φυγόκεντρου δύναμης. Η πλύση, η άλεση, η μάλαξη, ο διαχωρισμός και η διαύγαση του ελαιολάδου λαμβάνουν χώρα σε περιβάλλον υψηλών προτύπων ποιότητας!

Τεκμήριο της ποιότητας αποτελεί το γεγονός ότι το ελαιοτριβείο έχει ενταχθεί στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προιόντων του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποιήσης GMCert και είναι κάτοχος έγκυρου, μοναδικού και κοινά αποδεκτού Πιστοποιητικού Βιολογικής Καλλιέργειας, διοτι πληρεί τις απαιτήσεις τόσο της εθνικής όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας αναφορικά στα προιόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Αποτέλεσμα

Αποτέλεσμα

Από Εμάς … Για Εσάς

Οι άνθρωποι της LivOil ξέρουν πως το καλό λάδι γίνεται βήμα-βήμα! Χωρίς βιασύνη…

Με σύμμαχο τη γνώση, την εμπειρία, την τεχνολογία, τη διαρκή επιμόρφωση.
Βήμα-βήμα…

Από το φυτώριο στη γη και από τη γη στο λιοτρίβι!
Από το δεντράκι στον καρπό και από τον καρπό στο χυμό του!
Βήμα-βήμα…

Με υπομονή και σεβασμό στο δώρο της ελληνικής φύσης, για να σας προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν της… αγνό, παρθένο, ελληνικό Ελαιόλαδο!

Προϊοντα

Με εμπειρία και αγάπη για την τελειότητα

Ελαιόλαδο Livoil Online

LivOil Κλασσικό
Premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

5 L.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ελαιόλαδο ανώτερης κατηγορίας χωρίς καμία χημική παρέμβαση, που προέρχεται από τη  ψυχρή θλίψη του καρπού για να μη καταστραφούν οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά  από την αύξηση της θερμοκρασίας. Η οξύτητά του δεν ξεπερνά το 0,8%. Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς.

Παρθένο εξαιρετικό αγουρέλαιο Online

LivOil Αγουρέλαιο
Premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

5 L.

Αγουρέλαιο ή πρωτόλαδο είναι ελαιόλαδο ανώτατης θρεπτικής και βιολογικής αξίας. Προέρχεται απο φρεσκοκομμένες άγουρες ελιές, έχει λαμπερό πράσινο χρώμα και η οξύτητά του δεν υπερβαίνει το 0,5%. Διακρίνεται για την πικράδα στη γεύση και είναι διάσημο για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Επικοινωνία

Έιμαστε στην διάθεσή σας

Φόρμα επικοινωνίας

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Στοιχεία επικοινωνίας

LivOil
Ιωάννα Νάκη

Πάυλος Λυγεράς
Υπέυθυνος Πωλήσεων

Διεύθυνση:
Οδός Σιδηρόκαστρου – Προμαχώνα (4 χλμ.)
T.K. 62300, Σιδηρόκαστρο

Τηλ: +30 23230 22956
Fax: +30 23230 25052

0

Start typing and press Enter to search

Visa Mastercard Maestro Diners Discover Amex Mastercard ID Check Verified by Visa Τράπεζα Πειραιώς